Despre noi

 
Î.C.S. „Red Union Fenosa" S.A. 
 

 
Î.C.S. „Red Union Fenosa" S.A. 
este cel mai mare operator privat al sistemului național de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova. Întreprinderea deservește o arie de circa 70% din teritoriul ţării în 21 din cele 37 de raioane şi în municipiul Chişinău.
 
În domeniul său de activitate compania este apreciată drept un model european de afaceri, fiind deschisă pentru colaborare în scopul promovării experienței internaţionale și a noilor tehnologii, a unui climat de investiţii transparent şi propice pentru toţi agenţii economici.
 
Întreprinderea dispune de cele mai bune practici în domeniul serviciilor energetice și desfășoară an de an proiecte de renovare și dezvoltarea a rețelelor electrice, conform planului investițional aprobat de ANRE, pentru îmbunătățirea eficienței și pentru creșterea calității serviciilor. Dincolo de beneficiile evidente pentru clienți și de efectul pozitiv asupra rezultatelor operaționale, acest efort se reflectă și în contribuția directă la dezvoltarea economiei moldovenești.

 
 

Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L.
 
 
 
Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L.
este succesor de drept al Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. și, începând cu 1 ianuarie 2015, asigură activitatea de furnizare a energiei electrice la tarife reglementate, conform principiului de separare legală a activităților prevăzut în alin. (5) al art. 54 al Legii cu privire la energia electrică nr. 124-XVIII din 23.12.2009. Întreprinderea deserveşte peste 897 de mii de clienţi în centrul și sudul țării.
 
Printr-un dialog activ, compania tinde continuu să ofere clienţilor săi o deservire calitativă prin optimizarea proceselor de interacțiune şi utilizarea unor canale de comunicare diversificate. Satisfacţia clientului este prioritară,  de aceea, întreprinderea implementează tehnologii eficiente pentru a oferi servicii şi soluţii noi, care să asigure confort şi economisirea timpului pentru rezolvarea multor probleme.
 
Asumându-și angajamente social-corporative Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L promovează inițiative proprii și politici sociale privind consumul responsabil de energie electrică pentru a contribui astfel la ameliorarea problemei globale privind emisiile de CO2 și a efectelor colaterale producerii în exces de energie electrică asupra mediului.
  

 

 
 
Premii, aprecieri și realizări 

 
2018

 • Mercuriul de Aur cu nominalizarea „Marcă responsabilă social 2017” la categoria „Produse şi servicii în domeniul energeticii şi construcţiilor” în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, ediţia 2018, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI).
 • Premiul Mare, şi anume „Zeiţa Calităţii”, precum şi titlul de „Laureat” în cadrul concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii 2017”, pentru implementarea standardelor în domeniul managementului calităţii, desfășurat la Gala Businessului Moldovenesc, organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI) în parteneriat cu Centrul Național de Acreditare, Institutul Național de Metrologie și Agenția pentru Protecția Consumatorilor, care a avut loc la data de 31 mai 2018, la Palatul Republicii.
 • „Contribuabil cu grad înalt de credibilitate” - Î.C.S. „RED Union Fenosa” S.A. a fost desemnată de către Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova în calitate de „Contribuabil cu grad înalt de credibilitate”, fapt confirmat prin oferirea certificatului de credibilitate. Titlul respectiv a fost acordat Î.C.S. „RED Union Fenosa” S.A. „pentru aportul la promovarea civismului fiscal și conformare la onorarea obligațiilor fiscale pentru anul 2018”.
 • „Partener Fidel” al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI pentru Î.C.S. „RED Union Fenosa” S.A. în cadrul festivităţii „Gala bărbăţiei”, desfăşurată anual pentru recunoaşterea oficială a meritelor şi succeselor obţinute de cei mai buni angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a partenerilor lor, împreună cu care au intervenit pentru deblocarea unor situaţii critice, produse pe parcursul anului.
 • Publicarea rapoartelor anuale de activitate ale Î.C.S. „RED Union Fenosa” S.A. și Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L.
 • Realizarea celui de-al V-lea Raport de Responsabilitate Socială Corporativă (pentru anul 2017).
 • Participarea Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. pentru al patrulea an consecutiv la expoziţia internaţională specializată „Moldenergy”, ediţia a XX-a.
 • Diplomă de apreciere a fidelității și a activității privind donarea sângelui pentru contribuția companiei și a angajaților în promovarea donării voluntare și neremunerate a sângelui.

2017

 • Mercuriul de Aur cu nominalizarea „Marcă responsabilă social” la categoria „Produse şi servicii în domeniul energeticii şi construcţiilor” în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, ediţia 2017 organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI).
 • „Diplomant în cadrul Concursului pentru realizări în domeniul calităţii” pentru implementarea standardelor în domeniul managementului calităţii, în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, ediţia 2017 organizat de Camera de Comerţ şi Industrie în anul 2017, în parteneriat cu Asociaţia patronală din domeniul evaluării conformităţii şi instituţii de stat şi asociaţii din domeniul infrastructurii calităţii şi a protecţiei consumatorilor.
 • Certificat de performanță pentru siguranţa rutieră oferit de Alianța de Est pentru Transport Sigur și Durabil (EASST) din Marea Britanie ce atestă bună gestionare a siguranței rutiere și reducerea vătămărilor la trafic, de asemenea, munca exemplară de promovare a acestei activităţi preventive.
 • „Partener Fidel al anului 2017”, titlu oferit de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.
 • Pentru al VIII-lea an consecutiv Î.C.S. „RED UNION FENOSA” S.A. este în topul celor mai bune 10 companii angajatoare, conform rezultatelor studiului „Cele mai bune companii pentru care merită să lucrezi - 2012“ realizat de către compania de consultanţă şi training AXA Management Consulting. În top-ul „Celor mai buni angajatori” au intrat companiile, care oferă angajaţilor săi cele mai bune condiţii de muncă, pachete şi avantaje salariale, precum şi posibilităţi de dezvoltare profesională.
 • Realizarea celui de-al V Raport de Responsabilitate Socială Corporativă, verificat de KPMG România şi obținerea certificatului Global Reporting Initiative.
 • Certificarea Sistemului de Management al Calităţii şi al Sistemului de Mediu, conform noilor cerințe ale standardelor ISO 9001:2015 şi ISO 14001:2015 şi pentru Sistemul de Sănătate şi Securitate Ocupaţională, în conformitate cu standardul OHSAS 18001:2007

2016

 • „Marca comercială a anului” nominalizarea „Inter” la categoria „Produse şi servicii în domeniul energeticii şi construcţiilor” în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, ediţia 2016 organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI).
 • Premiul  „Laureat al Concursului pentru realizări în domeniul calităţii”, pentru implementarea standardelor în domeniul managementului calităţii în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, ediţia 2016 organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI).
 • Certificate „Contribuabili cu grad înalt de credibilitate” desemenate companiilor Î.C.S. "Red Union Fenosa" S.A. şi  Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. de către Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova.
 • Diploma „Cel mai sigur partener” desemnată Î.C.S. “Red Union Fenosa” S.A. de către Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
 • Pentru al VII-lea an consecutiv Î.C.S. „RED UNION FENOSA” S.A. este în topul celor mai bune 10 companii angajatoare, conform rezultatelor studiului „Cele mai bune companii pentru care merită să lucrezi - 2016“ realizat de către compania de consultanţă şi training AXA Management Consulting. În top-ul „Celor mai buni angajatori” au intrat companiile, care oferă angajaţilor săi cele mai bune condiţii de muncă, pachete şi avantaje salariale, precum şi posibilităţi de dezvoltare profesională.
 • Realizarea celui de-al IV Raport de Responsabilitate Socială Corporativă, verificat de KPMG România şi obținerea etichetei de materialitate Global Reporting Initiative.
 • Cu ocazia Zilei Profesionale a Energeticianului, marcată la 22 decembrie, Ministerul Economiei al Republicii Moldova a acordat diplome de onoare celor mai buni angajaţi ai sectorului energetic. Zece angajaţi ai Gas Natural Fenosa în Moldova au primit această distincţie.